Luchtdichtheidsklasse C voor kunststof plenum

kunststofplenum pps
10 oktober 2018

Recente metingen wijzen uit dat het kunststof plenum type PPS voldoet aan luchtdichtheidsklasse C. Het unieke plenum is op luchtdichtheid getest volgens de Europese norm NEN-EN 15727.

PPS plenum

Met deze volgende kwaliteitsslag wordt bijgedragen aan een nog energiezuiniger ventilatiesysteem; luchtlekkage kost immers energie! Uiteraard zijn de meetrapporten weer voor u beschikbaar.

Kosten sterk verlagen en kwaliteitsniveau behouden!Logo luchtdichtheidsklasse C

In 2008 heeft Interland Techniek het kunststof plenum geïntroduceerd. 

Vanaf de introductie zijn er vele duizenden plafondroosters gecombineerd met dit innovatieve product. Behalve de lage prijs zijn er een aantal kenmerkende voordelen t.o.v. een traditioneel stalen geïsoleerd plenum. Door het veel lagere eigen gewicht van het plenum met bijbehorende rooster wordt een grote besparing bereikt in montagekosten. Het plenum inclusief rooster kan los op de T- ligger van het systeemplafond worden gelegd en komen de 4 ophangpunten welke bij een stalen plenum noodzakelijk zijn, te vervallen. Ook de kosten van het ophangmateriaal komen te vervallen. De mogelijkheid om de plenum te stapelen bespaart op transportkosten en levert daardoor ook milieubesparing op. Intern transport op de bouw wordt vereenvoudigd dankzij het lage gewicht.

Kunststof plenum PPS Interland TechniekDe kunststof aansluitkraag is voorzien van een snel sluiting met clips om de flexibele slang eenvoudig aan te sluiten. Het plenum kan worden gecombineerd met de meest gangbare plafondroosters van 595x595 mm. Gemiddeld is de nettoprijs van een kunststof plenum in combinatie met een wervelrooster 50% lager ten opzichte van een wervelrooster in combinatie met een geïsoleerd stalen plenum. Het plenum kan uitsluitend inclusief het rooster worden besteld.

Voordelen kunststof plenum t.o.v. stalen plenum

  • Laag in prijs (besparing > 50%)
  • Hoge isolerende eigenschappen
  • Luchtdichtheidsklasse C volgens NEN-EN 15727
  • Licht in gewicht, waardoor eenvoudig te “monteren”
  • Eenvoudig te vervoeren (60 stuks per palet)
  • Milieuvriendelijk
  • Voorzien van kunststof ring met snel sluiting
  • Veilig in montage, geen scherpe randen
  • Levering uit voorraad



Wij maken graag een afspraak om ook u te overtuigen. Neem nu contact op!

 

Meer nieuwsberichten

solids banner nieuwsbericht

Bezoek Interland Techniek tijdens Solids Rotterdam!

coronavirus

MAATREGELEN HC GROEP INZAKE HET CORONAVIRUS

maak het corona niet te makkelijk luchtvochtigheid

Maak het corona niet te makkelijk: een gezonde werkomgeving vraagt om voldoende luchtvochtigheid