Roosterselectie bij complexe projecten vergt kennis en aandacht!

cfd nieuws
22 oktober 2018

Interland Techniek houdt zich al jaren bezig met standaard en complexe projecten luchtverdeling. Met ruim 65 jaar ervaring in zowel eenvoudige als complexe luchtverdeelsystemen heeft Interland Techniek een uitgebreid en kwalitatief hoogstaand productenprogramma ontwikkeld.

CDF simulatie (Computational Fluid Dynamics)

In de ontwerpfase van een gebouw en de daarbij behorende installaties wordt er traditioneel veel gevraagd van het inlevingsvermogen van de installatieadviseur en architect. Van veel factoren dient de keuze van het luchtinblaassysteem met behulp van de technische productbladen van de roosters te worden afgewogen. Projectmatig is het mogelijk dat wij een CFD simulatie voor u uitvoeren om luchttechnisch precies te kunnen analyseren hoe de lucht zich in de ruimte gedraagt.

CFD simulatie Interland TechniekCFD simulatie Interland Techniek

 
 
 
 
 
Voorbeeld
Het betreft hier een theater met een schuin aflopende tribune waarbij Interland Techniek was gevraagd een advies uit te brengen voor het meest geschikte uitblaassysteem bij koelen en verwarmen bij een gewenste eindsnelheid in de leefzone van 0,2 m/s maximaal en 1900 m3/h per uitblaasrooster.

De over- en ondertemperatuur bij verwarming en koeling bedraagt 10 K.

CFD simulatie theaterzaal
Interland Techniek heeft in eerste instantie op basis van de beschikbare documentatie een variabel wervelrooster type DEE geadviseerd. Door een motorische verstelling van de roosters kan bij verwarming en koeling een optimaal inblaaspatroon worden gerealiseerd. Het geheel is op verzoek van de opdrachtgever en de adviseur als CFD project uitgewerkt.

In de langs en dwarsdoorsnede van de ruimte zijn de te verwachten uitblaaspatronen, de luchtsnelheden en ruimtetemperaturen gesimuleerd. Uit dit onderzoek werd het advies van Interland Techniek bevestigd om boven het hoogste deel van de tribune minder lucht per eenheid in te blazen bij gelijkblijvende diameter van het wervelrooster. Ook het regelbereik van de servomotor zou kleiner moeten worden afgesteld om zowel bij koeling als verwarming het gewenste comfort te realiseren.

Kortom: Heeft u een lastig vraagstuk m.b.t. luchtverdeling? Neem contact op met een van onze adviseurs op de afdeling Luchtverdeling!

CFD simulatie voorbeeld Interland Techniek
CFD simulatie voorbeeld door Interland Techniek
 
 
 
 
 
 

Meer nieuwsberichten

co2 prestatieladder

HC Groep kiest voor certificering op de CO2-prestatieladder

Webinar Unica

nieuw huisstijl interland techniek hcgroep

Introductie nieuwe huisstijl Interland Techniek!